Ajánld a webshopot

A nagyobbik húgom orvosi diplomaosztójára egy csipkepengős névre szóló tollat díszítettél szintén csiszolt fénnyel a tetején. Az egyik barátnőmnek pedig eozin porcelán ékszerszettet csiszoltál a doktori védésére (emlékszem,morfondíroztam, hogy tényleg nekiajándékozzam-e, vagy megtartsam magamnak, neki meg adjak mást 😀 ).

Nekem is van sok gyönyörűségem a kezed munkája közül, mellyel a drága jó Férjem ajándékozott meg különböző alkalmakkor 🙂 (Kár, hogy amikor megkérte a kezem, nem jutott eszébe, hogy Te is készítesz gyűrűket 😉 )

Számomra a legkedvesebbről írok és küldök képet! Kedvenc színem a piros (és a különböző árnyalatai, na meg a zöld is, eozin különösen). Nagyon gyakran hordom ezt a színt ruhában, cipőben, táskában, ékszerben. Mikor megismerkedtem a férjemmel bő hat éve, hamar kiderült számára, hogy gyűjtöm a fülbevalókat, ékszereket, és kedvelem a különlegességeket. Így a következő születésnapomra meglepett egy egyedi, csodálatosan csillogó, buborékkal játszva táncoló gyémántos Szász Károly medállal, melyben a Mátyás templom meggypiros csiszolt üvege díszlett. Imádom, szinte mindig ezt hordom, főleg, hogy színeiben árnyalatnyi különbségeket egyszerre képvisel, így a rózsaszíntől a piroson át a bordóig minden ruhámhoz passzol, de a fehér vagy kék szettjeimhez is hordható. Igazi teli találat volt! A szakrális sejtelmességéről nem is beszélve! Folyton úgy érzem, hogy amikor felveszem, méltón kell viselkedni ehhez a darabhoz! Az ékszer kötelez, vagyis az eredete méltóságot, becsületes tartást és jó szándékot követel meg. Pontosan olyan, mintha jegygyűrű lenne! A gyűrű jelentést hordoz és hűségre, szeretetre hív! A medál hasonló érzéseket vált ki, ébreszt!

Hamarosan kaptam hozzá egy harmonizáló fülbevalópárt is, így nem kellett gondolkodni többet, mihez illik leginkább. Nemrég pedig karperecet is kaptam a férjemtől, így Károlynál már ismerős arc ez a jóképű vevő :). Rengeteg ékszerem van, de ez a szett az, amit szinte minden nap viselek, nagyon ritka, ha mást választok egy-egy reggelen vagy estén.

Ezt viselem hétköznapokon, ünnepeken, munkában (ahol az összes kolléga rácsodálkozik a buborékkal táncoló gyémántokra), színházba menet, táncolni, eljegyzésünkre, esküvőnk napján új asszonyként, gyermekünkkel várandósan, a játszótéren, és még sorolhatnám 🙂

Első közös nyaralásunk alkalmával Badacsonyban is ezt viseltem, akkor a Férjem küldött is fotót Karcsinak az ékszerről akcióban 🙂 Olyan különlegesnek éreztem magam, hogy egy varázslatos ékszer modellje lehetek 🙂 Akkor felsétáltunk a Rózsakőhöz, melyhez szerelmes mondát regélnek a történelmi írások. Kisfaludy Sándor, híres költő, egy szüret alkalmával ismerkedett meg szerelmével, múzsájával, Szegedy Rózával. Szerelmi történetük beteljesedését egy hagyománnyal (babonával) ültetnek át a ma is megtalálható Rózsakő mondájába. Az a szerelmes pár, aki felkirándul a hegyoldalban található Rózsakőhöz, és háttal a Balatonnal ráül, egy éven belül egybe is kelnek. Hát ezt mi sem hagyhattuk ki nagy szerelemben égve, úgyhogy a Szegedy Róza házban először méltó hangulatba kerülve egy-két pohár Ürmös borral koccintva felzarándokoltunk a Rózsakőhöz. Akkoriban még fogszabályzós voltam, mégis rengeteg fotót készített rólam az akkor még csak leendő Férjem. Nagyon szép emlék, ahogy felfelé haladva a hegyen szinte minden bazaltkockánál megálltunk csókolózni. Én gyönyörűnek éreztem magam, hiszen valaki gyönyörűnek látott és szerelemmel nézett rám 🙂 A nyakamban csillogott a Tőle kapott csiszolt fény medál, melynek üvege a Mátyás templomból származik, mely szinte már egy ígérettel ért fel. Biztosan giccses hangulatú ez a történet, de még így is visszafogottnak érzem ahhoz képest, amit akkor éreztem, illetve ahogy az emlékeimben él 🙂
Azóta szinte minden évben visszatérünk, borozunk, emlékezünk, mosolygunk egymásra.:)

Azóta második babánkat várjuk, nagyon boldogok vagyunk! 🙂


Az ékszerszettem talán majd egyszer családi ereklye, örökség lesz gyermekeim, unokáim számára. Hiszen nemcsak az elkészítésének története egyedi és különleges, megismételhetetlen, hanem első viselőjéhez kerülése is sok boldogságot és szerelmet rejt. Kíváncsi vagyok, vajon Szegedy Rózának is volt-e olyan csodálatos ékszere Kisfaludy Sándortól, mint nekem a Férjemtől?

Gyanítom, hogy őt inkább versekkel halmozta el kedvese. Az én Uram nem egy poéta. Azonban megtalálta azt a művészt Szász Károly személyében, aki segített neki érzései kifejezésében egy foglalatba zárt csiszolt fény formájában. Róza sok szerelmes verset kapott, én meg időről időre, amikor valamilyen szép esemény éri családunkat (pl. gyermek születése), kapok a Férjemtől az első medálomhoz illő Szász Károly ékszert 🙂

Isten éltesse sokáig az alkotót, adjon neki erőt, egészséget, ihletet sok további szépség elkészítéséhez! Hálásan köszönjük, hogy történetünkben művészetével szerepet játszott! Reméljük, még sokáig szőhetjük a szálakat együtt, melyhez Károly adja a művészi értéket, mi pedig a boldog családi történeteket. Kívánom, hogy mások is ennyi örömet leljenek alkotásaidban! Hiszem, hogy ezeket a teremtett értékeket mindenki csodálatos történetekkel tudja tovább díszíteni!

Kriszta

Hagy egy válaszol

×

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup