Írások, blog, média

Ady Endre Tavasz című versében is megjelenik a rügy, a zöldellő rügy, mint a remény és az élet szimbóluma. Mert a rügy a legkülönbözőbb kultúrákban, a világ különböző tájain a megújulás, a születendő élet, a remény jelképe. A természeti képek közül a termékenység, a megújulás leggyakoribb szimbóluma a leveles ág, a...
Legalább tíz perce állt ott. Nézte a sok kis porcelánt, csészéket, kiöntőket, nippeket, medálokat – de nem látta őket. Egészen máshol járt. Kislány volt, a nagy fotelben kuporgott és a régi kis babával játszott, amire annyira kellett vigyázni, mert még Anyáé volt, – de a csöndre felfigyelt. Nagyi ott állt...
Szél fodrozza a hideg, kék vizű tavakat. Komor hegyek magasodnak körülöttük, de ahogy oszlanak a felhők, a víz fodrait elönti a nap arany fénye. A kék ég ezerszeresen tükröződik vissza a part menti sziklákon megtörő hullámokon.
Töredék: Valamely egészből letört, ill. leszakadt kisebb darab, rész. (Magyar Értelmező Kéziszótár) A töredék mindig valami nagyobbnak a része. Magában hordozza az Egésznek a minőségét, de ugyanakkor új életre is kel, hiszen önmaga, a kis töredék van már csak jelen.
Csillogó kavicsokat mosott, görgetett előttem a folyó. Ismét elkapott a hév, a lendület, hogy megörökítsem a természet ezer csodáját, megőrizzem a megőrizhetetlent. Pedig nem könnyű, hiszen a természet oly illékony pillanatokkal gyönyörködtet minket!
zár
×
×

Cart