Szél fodrozza a hideg, kék vizű tavakat. Komor hegyek magasodnak körülöttük, de ahogy oszlanak a felhők, a víz fodrait elönti a nap arany fénye. A kék ég ezerszeresen tükröződik vissza a part menti sziklákon megtörő hullámokon.

Élénkzöld völgy ékelődött a szürke sziklavonulatok közé. Egy leányka suhanó alakja lehetett talán, ami egy pillanatra feltűnt a távolban? Vajon hová tart? Esteledik. A hegyek között mindig korán és gyorsan érkezik a homály. A csillogó fények világát hamar belepi a hegyekből leszálló köd. Mintha egy öreg harcos mély hangján ősi dallamot hozna a szél.

A hegyek mögött a lápok vidékén fények gyúlnak és táncolnak. Ez itt a koboldok ideje. Közelebb lopózzunk? És ha mégis a boszorkányok gyülekeznek?

Nézzünk körül inkább egy hegytetőről. A hajnal életet adó fényét a sziklás hegycsúcsról látni leghamarabb. A nap fénye minden akadályt áttörve kúszik be a gyors hegyi patakok mentén az erdők fái közé. A rohanó vizek csobogva zúdulnak bele a fjordok néha sötétzöld, néha mélykék vizébe. A skóciai nyár átveszi az uralmat a dombok, rétek, hegyek és vizek fölött.

A legendák földjére pillanthat, aki beletekint a megcsiszolt kristályüvegbe. Láthatja a fodrozódó vizet, a hegyek élénkzöld rétjeit, és a kék víz ragyogását! Ez az ékszer a Megcsiszolt Fény kollekcióm kiemelkedő darabja. A medálban úszó, táncoló 1,5mm nagyságú SI2-es tisztaságú gyémánt és buborék a víz örök mozgását idézi. A vastag kristályüveg peremét a kék ég és a víz színeit tükröző japán Miyuki gyöngysor védi.

zár
×
×

Cart